• Login
No Result
View All Result
Sretna.hr
  • Kultura
  • Lifestyle
  • Psihologija
  • Zdravlje
  • Kultura
  • Lifestyle
  • Psihologija
  • Zdravlje
No Result
View All Result
Sretna.hr
No Result
View All Result
Naslovnica Zdravlje

Čaj od zobi: 7 nevjerojatnih zdravstvenih prednosti

Sretna by Sretna
June 1, 2025
in Zdravlje
0

U svijetu biljnih napitaka, čaj od zobi postaje sve popularniji izbor za one koji traže prirodnu alternativu tradicionalnim čajevima. Ovaj napitak, koji se dobiva kuhanjem ili namakanjem zrna zobi u vodi, nudi impresivan spektar zdravstvenih prednosti.

Čaj od zobi je hranjivi napitak bogat vitaminima B kompleksa, mineralima poput magnezija i željeza te dijetalnim vlaknima. Poznat je po svojim umirujućim svojstvima, sposobnosti reguliranja razine šećera u krvi i blagotvornom djelovanju na probavni sustav. Redovita konzumacija može pridonijeti boljem zdravlju kože, snižavanju kolesterola i poboljšanju općeg stanja organizma.

Zanimljivo je da ovaj jednostavni napitak, koji se pripravlja od namirnice dostupne u svakoj trgovini, može ponuditi toliko zdravstvenih prednosti. Otkrijte zašto je čaj od zobi postao nezaobilazni dio svakodnevne rutine mnogih ljubitelja zdravog života.

Što Je Čaj Od Zobi I Koje Su Njegove Koristi

Čaj od zobi predstavlja napitak dobiven kuhanjem ili namakanjem zrna zobi u vodi. Ovaj prirodni pripravak sadrži koncentrat hranjivih tvari iz zobi koji pruža brojne zdravstvene prednosti za organizam.

Nutritivna Vrijednost Zobi

Zob sadrži impresivan nutritivni profil koji se dijelom prenosi i u čaj. Bogata je vitaminima B kompleksa (B1, B2, B3, B5 i B6) koji doprinose normalnom metabolizmu i funkciji živčanog sustava. Mineralni sastav zobi uključuje magnezij, željezo, cink, mangan i fosfor – ključne elemente za različite tjelesne funkcije.

Jedan od najvažnijih sastojaka zobi su beta-glukani, topiva vlakna koja reguliraju razinu kolesterola u krvi. Zob također sadrži:

  • Antioksidanse poput avenantramida koji smanjuju upalne procese
  • Kvalitetne proteine s esencijalnim aminokiselinama
  • Zdrave masti uključujući omega-3 i omega-6 masne kiseline
  • Fitokemikalije koje potiču prirodni imunitet

Nutritivna gustoća zobi prenosi se u čaj kroz proces ekstrakcije, posebno kada se koristi cijelo zrno ili klice. Količina nutrijenata u čaju varira ovisno o vremenu namakanja i temperaturi vode.

Ljekovita Svojstva Čaja Od Zobi

Čaj od zobi pokazuje značajna ljekovita svojstva potvrđena tradicionalnom upotrebom i modernim istraživanjima. Redovita konzumacija ovog napitka povezuje se s poboljšanjem zdravlja na više razina.

Regulacija razine šećera u krvi predstavlja jedno od najvažnijih svojstava čaja od zobi. Beta-glukani usporavaju apsorpciju glukoze što čini ovaj napitak korisnim za osobe s dijabetesom ili predijabesom. Istraživanja pokazuju da konzumacija zobi smanjuje postprandijalni glikemijski odgovor za 20-30%.

Čaj od zobi djeluje umirujuće na probavni sustav:

  • Ublažava simptome sindroma iritabilnog crijeva
  • Smanjuje upalne procese u probavnom traktu
  • Djeluje kao prirodni prebiotik koji hrani korisne crijevne bakterije
  • Poboljšava peristaltiku i regulira probavu

Za zdravlje kože, čaj od zobi pruža iznimne beneficije zbog svojih protuupalnih svojstava. Tradicionalno se koristi za ublažavanje svrbeža, iritacija i ekcema. Avenantramidi iz zobi smanjuju upalu kože i crvenilo.

Kardiovaskularni sustav također ima koristi od ovog napitka. Redovita konzumacija smanjuje razinu LDL kolesterola (“lošeg” kolesterola) za 5-10% unutar 4-6 tjedana. Uzrok ove dobrobiti su beta-glukani koji vežu kolesterol u crijevima i smanjuju njegovu apsorpciju.

Stabilizacija raspoloženja i poboljšanje kvalitete sna dodatne su prednosti čaja od zobi. Sadrži triptofan, aminokiselinu koja se u tijelu pretvara u serotonin i melatonin – neurotransmitere koji reguliraju san i raspoloženje.

Dokazano je da čaj od zobi posjeduje i antioksidativno djelovanje koje neutralizira slobodne radikale i smanjuje oksidativni stres. Ovo svojstvo povezuje se s prevencijom kroničnih bolesti i usporavanjem procesa starenja na staničnoj razini.

Potrebni Sastojci I Oprema

Priprema čaja od zobi zahtijeva samo nekoliko osnovnih sastojaka i jednostavnu opremu koja je dostupna u svakom kućanstvu. Optimalna kombinacija sastojaka osigurava pun okus i maksimalne zdravstvene dobrobiti.

Vrste Zobi Za Pripremu Čaja

Zob (Avena sativa L.) iz porodice trava predstavlja glavni sastojak za pripremu ovog ljekovitog napitka. Zobene pahuljice su najčešći i najdostupniji oblik zobi za pripremu čaja. Za standardnu pripremu potrebno je 2 velike žlice zobenih pahuljica. Zobene pahuljice sadrže sve nutritivne vrijednosti cjelovitog zrna zobi uključujući beta-glukane i važne minerale koji prelaze u napitak tijekom kuhanja.

Dodatni Sastojci Za Poboljšanje Okusa

Dodatni sastojci transformiraju jednostavan čaj od zobi u aromatičan napitak s poboljšanim okusom i dodatnim zdravstvenim prednostima:

  • Cimet – dodaje se kao štapić ili u prahu (1/4 žličice) za topliju aromu i prirodnu slatkoću
  • Med – jedna žlica obogaćuje okus i dodaje prirodne antioksidanse, ali važno je dodati ga tek kada se čaj ohladi na 40°C kako bi sačuvao ljekovita svojstva
  • Vanilijin ekstrakt – 2 male žličice donose ugodnu aromu i slatkoću bez dodatnih kalorija

Za pripremu je potrebno malo lonče ili kazančić zapremine minimalno 1 litar te talon za ocjeđivanje koji zadržava čvrste dijelove zobi. Za optimalan rezultat, sastojke je potrebno kuhati 10-15 minuta na laganoj vatri, zatim ohladiti prije dodavanja meda i vanilijina ekstrakta.

Priprema Čaja Od Zobi: Korak Po Korak

Priprema čaja od zobi jednostavan je proces koji zahtijeva minimalno vremena i sastojaka. Isprobajte sljedeće metode za savršen napitak.

Metoda S Vrućom Vodom

Osnovni recept za čaj od zobi s vrućom vodom uključuje nekoliko jednostavnih koraka. Dodajte 2 velike žlice zobi i štapić cimeta u lonac s 6-8 dcl vode. Dovedite mješavinu do vrenja, a zatim smanjite vatru i kuhajte 10 minuta dok tekućina ne poprimi zlatnu boju.

Nakon kuhanja, pričekajte da se čaj ohladi na približno 40°C prije dodavanja žlice meda i 2 žličice vanilije. Dodavanje meda u ohlađeni čaj ključno je za očuvanje njegovih ljekovitih svojstava koje visoke temperature mogu uništiti.

Za dodatne zdravstvene dobrobiti, obogatite čaj kaduljom koja pruža antiseptičko djelovanje ili kombinacijom matičnjaka i majčine dušice za umirujući učinak na živčani sustav.

Metoda Hladnog Napitka

Priprema hladnog čaja od zobi počinje temeljitim pročišćavanjem sastojaka. Operite 200g zobi pod tekućom vodom, a zatim ih prelijte s litrom hladne vode u prikladnoj posudi.

Zagrijte smjesu do točke vrenja, a kada dosegne ključanje, odmah skinite s vatre. Ostavite napitak da odstoji 1-2 minute kako bi zobena zrna oslobodila sve nutritivne vrijednosti.

Za pojačani učinak detoksikacije, dodajte ljekovite biljke poput koprive ili rastavića koje pomažu tijelu u eliminaciji štetnih tvari. Ova kombinacija stvara osvježavajući napitak idealan za tople dane ili kao dio detoks programa.

Doziranje I Preporučena Konzumacija

Standardne količine za pripremu čaja od zobi uključuju 8 dcl vode i 2 žlice zobi za dobivanje 4 pune čaše napitka. Za detoksikaciju organizma preporučuje se konzumacija 1 litre čaja dnevno, koju treba piti polako, u malim gutljajima tijekom cijelog dana.

Optimalna učestalost konzumacije čaja od zobi je 1-2 puta dnevno, posebno tijekom stresnih razdoblja. Ovaj napitak sadrži alkaloid avenin koji djeluje kao prirodni sedativ na nervni sustav, pomažući tijelu u borbi protiv posljedica stresa.

Izbjegavajte dodavanje meda u vruće napitke, posebno ako temperatura prelazi 40°C. Čaj od zobi bogat je vitaminom B1, fosforom i lecitinom koji podržavaju normalnu neuronsku funkciju, a redovita konzumacija pomaže u snižavanju krvnog tlaka i poboljšanju cirkulacije.

Recepti Za Različite Varijacije Čaja Od Zobi

Čaj od zobi pripremljen na različite načine donosi raznolike okuse i dodatne zdravstvene koristi. Ove varijacije zadovoljavaju različite preference i prilagođavaju se godišnjim dobima.

Čaj Od Zobi S Medom I Cimetom

Klasična kombinacija čaja od zobi s medom i cimetom pruža savršenu ravnotežu topline i slatkoće. Za pripremu ove varijacije potrebno je:

  • 2 velike žlice zobi
  • 1 litra vode
  • 1 štapić cimeta (ili 1/2 žličice cimeta u prahu)
  • 1 žlica meda
  • 2 male žličice vanilijinog ekstrakta (opcionalno)

Postupak pripreme:

  1. Dodajte zobi, štapić cimeta i vodu u lončić te dovedite do vrenja
  2. Kuhajte 10 minuta na laganoj vatri miješajući povremeno
  3. Isključite vatru i pustite da se čaj ohladi na približno 40°C
  4. Dodajte med i vaniliju nakon hlađenja za očuvanje ljekovitih svojstava
  5. Ocijedite i poslužite toplo

Čaj Od Zobi S Voćem

Dodavanje voća čaju od zobi obogaćuje napitak vitaminima i prirodnom slatkoćom. Svježe ili sušeno voće unosi dodatne arome i nutritivne vrijednosti u osnovni recept. Popularne kombinacije uključuju:

  • Jagode i borovnice za antioksidativna svojstva
  • Narezane breskve za slatki ljetni okus
  • Grožđe i jabuke za jesensku varijantu
  • Suhe marelice i šljive za zimsku verziju

Voće dodajte nakon što se čaj ohladi kako bi zadržalo svježinu i nutritivne vrijednosti. Za intenzivniji okus, voće možete dodati i tijekom kuhanja.

Ledeni Čaj Od Zobi

Osvježavajuća ljetna alternativa toplom napitku, ledeni čaj od zobi idealan je za vruće dane. Pripremite ga sljedećim koracima:

  1. Skuhajte osnovni čaj od zobi prema receptu s medom i cimetom
  2. Ocijedite čaj i pustite da se potpuno ohladi na sobnu temperaturu
  3. Premjestite čaj u stakleni vrč i stavite u hladnjak najmanje 3 sata
  4. Poslužite u visokim čašama s kockicama leda
  5. Ukrasite kriškama limuna, lista mente ili sezonskim voćem

Za dodatni osvježavajući okus dodajte nekoliko kapi limunskog soka ili narančine korice. Ledeni čaj od zobi možete čuvati u hladnjaku do 3 dana u zatvorenoj posudi.

Kako Čaj Od Zobi Pomaže Kod Zdravstvenih Tegoba

Čaj od zobi djeluje blagotvorno na brojne zdravstvene tegobe zahvaljujući bogatom nutritivnom sastavu i bioaktivnim spojevima. Njegova ljekovita svojstva očituju se posebno u sljedećim područjima:

Čaj Od Zobi Za Probavu

Čaj od zobi sadrži dijetalna vlakna koja potiču rad crijevnih mišića, učinkovito olakšavajući simptome probavnih tegoba poput proljeva, zatvora i grčeva. Betaglukan, posebna vrsta vlakna u zobi, aktivno podržava rast korisnih probiotičkih bakterija u debelom crijevu, doprinoseći održavanju zdrave crijevne mikroflore. Redovita konzumacija ovog čaja pomaže uspostavljanju ravnoteže u probavnom sustavu i smanjuje nelagodu povezanu s probavnim smetnjama.

Čaj Od Zobi Za Smirenje I Bolji San

Osobama s nesanicom, anksioznošću ili psihičkim umorom čaj od zobi pruža prirodno rješenje za smirenje živčanog sustava. Konzumacija navečer značajno unapređuje kvalitetu sna zahvaljujući umirujućim svojstvima koje zob sadrži. Ovaj napitak potencijalno pomaže u detoksikaciji jetre, što dodatno doprinosi općem osjećaju opuštenosti i poboljšanoj kvaliteti sna. Mnogi korisnici prijavljuju lakše uspavljivanje i manje buđenja tijekom noći nakon redovite konzumacije čaja od zobi.

Čaj Od Zobi Za Kožu I Kosu

Nutritivni sastav čaja od zobi može indirektno utjecati na zdravlje kože i kose kroz poboljšanje općeg zdravstvenog stanja organizma. Dostupni izvori ne navode izravne učinke čaja od zobi na kožu i kosu kod unutarnje primjene, budući da se pri izradi čaja koriste samo zobene pahuljice ili zrno bez dodatnih sastojaka specifičnih za njegu kože. Pozitivni učinci na zdravlje kože moguće proizlaze iz detoksifikacijskih svojstava i nutritivne vrijednosti ovog napitka.

Dodatno, čaj od zobi snižava razinu LDL kolesterola zahvaljujući betaglukanu koji veže žučne kiseline, regulira šećer u krvi povećavajući toleranciju na glukozu, što je posebno korisno za dijabetičare, te ima pozitivne srčano-žilne zdravstvene efekte smanjujući rizik od infarkta i moždanog udara.

Kada I Kako Konzumirati Čaj Od Zobi Za Najbolje Rezultate

Čaj od zobi pruža različite zdravstvene koristi ovisno o vremenu konzumacije. Optimalno vrijeme i način konzumacije mogu maksimizirati specifične učinke ovog ljekovitog napitka na organizam.

Jutarnji Ritual S Čajem Od Zobi

Jutarnja konzumacija čaja od zobi postavlja temelje za energetski uravnotežen dan. Čaj od zobi sadrži važne nutrijente koji podržavaju metaboličke funkcije i osiguravaju postupno otpuštanje energije tijekom jutra. Jedna šalica čaja od zobi ujutro zamjenjuje kofeinsku stimulaciju kave prirodnijim pristupom buđenju organizma. Za potpuniji nutritivni unos, mnogi stručnjaci preporučuju kombinaciju čaja od zobi uz zobenu kašu koja pruža dodatna vlakna i hranjive tvari. Dodatak cimeta u jutarnji čaj od zobi poboljšava okus i pomaže u stabilizaciji razine šećera u krvi tijekom dana.

Večernja Konzumacija Za Opuštanje

Večernji čaj od zobi djeluje kao prirodni relaksator za tijelo i um. Šalica toplog čaja od zobi 30-60 minuta prije spavanja pomaže u ublažavanju tjeskobe, malaksalosti i živčane iscrpljenosti. Konzumacija u prirodnom obliku, bez dodatka šećera ili drugih zaslađivača, omogućuje potpuno djelovanje umirujućih svojstava zobi. Blagi sedativni učinak čaja od zobi proizlazi iz njegovog utjecaja na živčane funkcije organizma. Redovita večernja konzumacija stvara pozitivnu rutinu koja signalizira tijelu pripremu za kvalitetan odmor i san.

Čuvanje I Trajnost Čaja Od Zobi

Pravilno čuvanje čaja od zobi osigurava njegovu dugotrajnost i očuvanje nutritivnih vrijednosti. Slijedeći jednostavne smjernice moguće je maksimizirati rok trajanja ovog zdravog napitka.

Pravilno Skladištenje

Čaj od zobi treba skladištiti u tamnom suhom i hladnom mjestu daleko od izvora topline i vlage. Najbolje posude za čuvanje su hermetički zatvorene staklenke ili spremnici od nehrđajućeg čelika koji sprječavaju prodor zraka i vlage. Takvi spremnici osiguravaju očuvanje arome i nutritivnih vrijednosti čaja kroz duže vrijeme. Čaj skladišten u originalnom pakiranju potrebno je premjestiti u odgovarajuću posudu nakon otvaranja kako bi se izbjegla oksidacija i gubitak svježine.

Znakovi Kada Čaj Više Nije Za Upotrebu

Prepoznavanje znakova propadanja čaja od zobi ključno je za izbjegavanje konzumacije proizvoda koji više nije siguran ili ukusan. Promjena boje ili mirisa predstavlja prvi indikator da čaj nije za upotrebu. Svježi čaj od zobi ima blagu boju i ugodan miris zobi dok pokvareni često poprima tamniju nijansu ili neugodan miris. Formiranje ugrušaka ili pojava praha na dnu spremnika ukazuje na nepravilno skladištenje ili gubitak svježine. Ovakve promjene fizičkog stanja često prate i promjene okusa. Gorak ili kiseli okus čaja jasno signalizira da proizvod više nije za konzumaciju i potrebno ga je zamijeniti svježim pripravkom.

Najčešće Pogreške Kod Pripreme Čaja Od Zobi

Priprema kvalitetnog čaja od zobi zahtijeva pažljiv pristup i poznavanje nekoliko ključnih detalja. Izbjegavanje određenih pogrešaka značajno poboljšava okus i učinkovitost ovog hranjivog napitka.

Kako Izbjeći Gorak Okus

Gorak okus čaja od zobi rezultat je specifičnih pogrešaka u pripremi koje se lako izbjegavaju:

  • Koristite pravu vrstu zobi – Zob bez ljuske ili zobene pahuljice sadrže manje tanina koji uzrokuju gorčinu. Ova vrsta zobi prirodno daje blaži i ugodniji okus napitku.
  • Pratite optimalno vrijeme kuhanja – Kuhanje zobi između 5 i 20 minuta stvara balansiran okus. Prekratko kuhanje ne ekstrahira dovoljno hranjivih tvari, dok predugačko kuhanje oslobađa gorke spojeve.
  • Održavajte odgovarajuću temperaturu – Kuhanje na laganoj vatri ekstrahira okus bez izazivanja gorčine. Previsoka temperatura potiče oslobađanje gorkih spojeva iz zobi.
  • Temeljito ocijedite zob – Potpuno ocijeđivanje preostale zobi nakon kuhanja sprječava naknadno oslobađanje gorkih spojeva u napitak.
  • Obogatite okus prirodnim dodatcima – Dodavanje meda, cimeta ili vanilije učinkovito maskira potencijalnu gorčinu. Ovi dodaci ne samo da poboljšavaju okus već i doprinose zdravstvenim koristima napitka.

Problemi S Gustoćom Napitka

Konzistencija čaja od zobi često predstavlja izazov, no pravilnim pristupom postiže se idealna gustoća:

  • Održavajte pravilan omjer vode i zobi – Za optimalnu gustoću koristite 6 do 12 decilitara vode na 50 do 100 grama zobi. Ovaj omjer osigurava napitak koji nije ni pregust ni previše rijedak.
  • Prilagodite vrijeme kuhanja gustoći – Duže kuhanje oslobađa više škroba iz zobi što rezultira gušćim napitkom. Skratite vrijeme kuhanja za rjeđi čaj ili produljite za kremastiju teksturu.
  • Procijedite napitak kroz gusto sito – Korištenje finog cjedila uklanja čvrste ostatke zobi i osigurava ujednačenu gustoću. Dvostruko cijeđenje dodatno poboljšava teksturu.
  • Osigurajte dovoljno prokuhavanje – Temeljito prokuhavanje zobi omogućuje ravnomjernu distribuciju okusa i hranjivih tvari. Nedovoljno prokuhana zob rezultira neujednačenom gustoćom.
  • Pričekajte prirodno taloženje – Ostavljanje čaja da odstoji 2-3 minute nakon kuhanja omogućuje taloženje težih čestica. Ovaj jednostavan korak značajno poboljšava konzistenciju finalnog napitka.

Čaj Od Zobi Nasuprot Drugim Zdravim Napitcima

Usporedba S Ostalim Biljnim Čajevima

Čaj od zobi razlikuje se od drugih biljnih čajeva po specifičnom sastavu i djelovanju na organizam. Kadilja, koja se često kombinira s čajem od zobi, djeluje primarno protiv infekcija i pojačava ljekovita svojstva osnovnog napitka. Kamilica dijeli s čajem od zobi umirujuće djelovanje, a oba napitka pokazuju laksativna svojstva koja pomažu u regulaciji probave. Čaj od lipe koristi se u druge svrhe – prvenstveno za snižavanje temperature i ublažavanje simptoma prehlade, dok je fokus čaja od zobi na živčanom sustavu i olakšavanju umora. Masne kiseline, glukoza, fosfor, lecitin i vitamin B1 u zobi stvaraju jedinstvenu kombinaciju koja podržava rad neurona i poboljšava mentalne funkcije što ga izdvaja među ostalim biljnim čajevima.

Prednosti Nad Komercijalnim Napitcima

Čaj od zobi sadrži isključivo prirodne sastojke bez umjetnih aditiva i dodanih šećera koji su uobičajeni u većini komercijalnih napitaka. Ova prirodnost osigurava bolju apsorpciju hranjivih tvari i smanjuje rizik od neželjenih reakcija organizma. Ekonomska isplativost predstavlja dodatnu prednost – priprema čaja od zobi zahtijeva minimalna ulaganja u osnovne sastojke poput zobenih pahuljica koje su cjenovno pristupačne i široko dostupne. Proces pripreme zahtijeva jednostavnu opremu koja već postoji u svakom kućanstvu, što eliminira potrebu za specijaliziranim uređajima. Alkaloid avenin u čaju od zobi pruža sedativno djelovanje koje komercijalni napici ne mogu replicirati bez dodavanja umjetnih supstanci, čineći ga prirodnom alternativom za osobe koje traže umirujući učinak bez nuspojava.

Zaključak: Uključite Čaj Od Zobi U Svoju Svakodnevnu Rutinu

Čaj od zobi predstavlja savršen spoj okusa zdravlja i praktičnosti. Ovaj jednostavan napitak nudi impresivan raspon zdravstvenih prednosti koje ga čine vrijednim dodatkom svakodnevnoj rutini.

Bilo da se konzumira topao s medom i cimetom ujutro ili kao osvježavajući ledeni napitak tijekom vrućih ljetnih dana čaj od zobi prilagođava se različitim potrebama i ukusima.

Njegova hranjiva svojstva povoljno utječu na probavu smiruju živčani sustav i podržavaju zdravlje kože kose i kardiovaskularnog sustava. S minimalnim ulaganjem i jednostavnom pripremom svatko može uživati u prednostima ovog prirodnog napitka.

Uz pravilnu pripremu i skladištenje čaj od zobi postaje moćan saveznik u održavanju zdravog životnog stila i poboljšanju općeg blagostanja.

Prethodna objava

Kako zaustaviti pulsiranje u uhu: 7 provjerenih metoda odmah

Sljedeća objava

Glucophage iskustva: Što korisnici kažu o ovom lijeku za dijabetes?

Sretna

Sretna

Ljubiteljica pisanih riječi i svakodnevnih malih radosti. Volim dijeliti inspiraciju, korisne savjete i toplinu kroz svoje tekstove. Vjerujem da sreća leži upravo u sitnicama koje nas okružuju.

Sljedeća objava

Glucophage iskustva: Što korisnici kažu o ovom lijeku za dijabetes?

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Preporučujemo

Cranactin kapi: Stvarna iskustva i rezultati u borbi protiv UTI

3 weeks ago

Čaj od brusnice u trudnoći: Prirodna zaštita koju morate znati

3 weeks ago
Sretna.hr

We bring you the best Premium WordPress Themes that perfect for news, magazine, personal blog, etc. Check our landing page for details.

Category

  • Zdravlje

Follow Us

  • Kultura
  • Lifestyle
  • Psihologija
  • Zdravlje

Copyright © 2012 - 2017, JNews - Premium WordPress news & magazine Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Kultura
  • Lifestyle
  • Psihologija
  • Zdravlje

Copyright © 2012 - 2017, JNews - Premium WordPress news & magazine Jegtheme.